Zbiorniki nieizolowane
Zastosowanie
Zbiorniki przeznaczone do magazynowania lub z wykorzystaniem jako zbiornik buforowy w procesach technologicznych z przeznaczeniem do cieczy spożywczych takich jak:
- woda (woda demineralizowana),
- soki owocowe,
- miazgi owoców,
- retentat,
- koncentraty owocowe,
- wino,
- mleko i przetwory mleczne,
- kwasy, alkalia,
- inne ciecze spożywcze oraz charakteryzujące się agresywnym oddziaływaniem.
Zbiorniki mogą być wyposażone w izolację.
Zastosowanie
Zbiorniki przeznaczone do magazynowania lub z wykorzystaniem jako zbiornik buforowy w procesach technologicznych z przeznaczeniem do cieczy spożywczych takich jak:
- woda (woda demineralizowana),
- soki owocowe,
- miazgi owoców,
- retentat,
- koncentraty owocowe,
- wino,
- mleko i przetwory mleczne,
- kwasy, alkalia,
- inne ciecze spożywcze oraz charakteryzujące się agresywnym oddziaływaniem.
Zbiorniki mogą być wyposażone w izolację - oznaczenie zbiornika ZIH.
Zastosowanie
Zbiorniki przeznaczone do prowadzenia procesów obróbki czynników spożywczych.
Zbiorniki są przeznaczone do:
-
prowadzenie procesów technologicznych
- depektynizacja soków,
- obróbka miazgi,
- produkcja wina,
- produkcja kawy,
-
ujednorodnienia cieczy o różnym składzie lub kwasowości
- standaryzacja koncentratów owocowych,
- przygotowanie soków owocowych,
-
zapobiegania rozdzielaniu fazy stałej i ciekłej
- międzyoperacyjne magazynowanie półproduktu,
- przygotowania dodatków,
- inne zastosowania.